Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Ribаrske večeri Apatin, 5 – 8. juli 2018. godine

Ribаrske večeri Apatin, 5 – 8. juli 2018. godine

Ribаrske večeri Apatin – na obali Dunava smestio se Apatin, mesto koje grli reku, u njegovoj blizini je specijalni rezervat prirode Gornje podunavlje.Čine ga Monoštorski i Apatinski rit sa povrpinom od 19.000 hektara šuma , bara i močvara – jedno od retkih preostalih poplavnih područja u Evropi. Posetite i znamenitosti Apatina – nešto što može da vam privuče pažnju je i Trnovo drvo. Po predanju pri početku gradnje katoličke crkve posađeno je Trnovo drvo , još daleke 1.795. godine ?!  Apatin su naseljavali Kelti, Goti, Sloveni, Turci, Mađari, Nemci … i ostavili su dubok trag u kulturi, načinu života. Zavičajni muzej Prigrevica sadrži bogatu zbirku predmeta za rad, zanatske radove, oružje koje su koristili doseljenici iz Banije i Like.

Na Dunavu je savremfijakerena nautička marina sa 400 vezova koji imaju sve pogodnosti za turiste ( priključke za struju, vodu, osvetljenje, benzinska pumpa) i 8 studija za smeštaj putnika – namernika.

Tu su i mogućnosti da se bavite lovom i ribolovom, biciklizmom ( deo rute EUROVELO 6 prolazi kroz Apatin) i kroz rezervat Gornje podunavlje, banju Junaković, možete da posetite odgajivače konja – Udruženje Ular i Udruženje Gusarski galop koji nude rekreativno jahanje i vožnje fijakerom.

Ribarske večeri su nаjmаsovnijа mаnifestаcijа, duge trаdicije, kojа se održаvа u Apаtinu. Po progrаmu koji se godinаmа u nаzаd ustаlio, ribаrske večeri trаju četiri dаnа. Svečаno otvаrаnje je četvrtkom, а zаtvаrаnje nedeljom.

PROGRAM

16:00 – Galerija „Meander“ izložba „Obeležavanje 90. godišnjice jugoslovenskog podmorničarstva“

17:00 – Vožnja brodićem “Apatinka” MARINA-RUKAVAC-V.LIMAN,trajanje vožnje 1h,cena 250,00

Rezervacije :

– na broj telefona: 025/515 00 68

– dolaskom na recepciju JP „Apatin“ Dunavska obala bb

 

18:00 – Biblioteka „Miodrag Borisavljević“ – „Moj Everest – san i java“, gost Dragana Rajblović,prva žena iz Srbije koja se popela na Mont Everest

20:00 – defile Mažoret klub Sonta

20:00 – kvalifikacije u kuvanju Apatinskog alaskog paprikaša “Zlatni kotlić” (prvenstvo opštine Apatin)

20:45 – Izbor za najlepšu baštu Radio „Dunav“

21:00 – pozdravna reč predsednika opštine Milana Škrbića

MUZIKA

21:15 – koncert: rok grupa „Dolly bell“

22:30 – koncert “Hladno pivo”

PIĆE

Na Trgu Nikole Tesle biće postavljeno 5 prodajnih štandova za piće.

HRANA

Na 55. Apatinskim ribarskim večerima sva ponuda hrane će, po prvi put, biti izdvojena na parkingu kod Apatinske pivare (mestu nekadašnjeg održavanja manifestacije).

U ponudi će se naći specijaliteti od rečne ribe kao što su pržena riba, riblje pljeskavice, apatinski riblji paprikaš i slično ali i brojne poslastice poput palačinki, krofnica, kurtoš kolača, sladoleda i popularnog langoša.

U nedelju, 08. jula, u organizaciji sponzora manifestacije ribarnice Lavač, skuvaće se veliki kotlić apatinskog ribljeg paprikaša sa oko 500 porcija koje će se besplatno podeliti.

CENA

Svi koncerti su besplatni kao i pristupi dostupnim parking mestima. Dobrodošli !!

foto pixabay.com

Ribarske večeri Apatin

izvor: apatin.org.rs

Pročitaj i ...

bundeva gajenje

Bundeva je bogatstvo beta karotena i eliksir za telo

Bundeva daje beta-karoten koji smanjuje rizik od raka, hladno cedjeno ulje snižava nivo holesterola u krvi a semenke relaksiraju nerve i čuvaju srce.