Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Rogalj 2021. Festival svih festivala iz Vojvodine

Rogalj 2021. Festival svih festivala iz Vojvodine

Rogalj 2021. Festival svih festivala iz Vojvodine na Salašu 137, na Čeneju u nedelju 3. oktobra 2021. godine. Organizatori svih manifestacija će se okupiti na jednom mestu da obraduju svoje sunarodnike.

Organizatore manifestacija iz Vojvodine očekuje tribina na kojoj će stručnjaci iz oblasti govoriti u okviru dve teme:

Značaj manifestacionog turizma za razvoj lokalne destinacije kao i predavanje o savremenim trendovima – Digitalizacija lokalnih manifestacija.

Rogalj 2021. Festival festivala

Tokom održavanja Festivala nastupiće kulturno-umetničke grupe, tu je neizostavno i Tamburaški orkestar Salaša 137, kao šlag na tortu biće održan koncert grupe Apsolutno romantično. Dovoljan razlog da dođete u nedelju 3. oktobra na Salaš 137.

Imaćete priliku da vidite kako se spremaju poznati stari specijaliteti – zimnica, kuvanje paradajza, kolači koje pamtimo iz detinjstva. Nismo zaboravili i one koje vole dobru kapljicu – vino i rakiju. Na licu mesta ćete prisustvovati pečenju rakije i moći ćete i da probate prvu rakiju.

dani vina sir vino investicije oprema sir mladi
Vino i sirevi – odlična kombinacija

Istovremeno se održava i 17. Međunarodno takmičenje Bean festival – poznat kao Pasuljijada u organizaciji autora Vukotić Dragana. Veliki broj ekipa se okuplja da skuvaju pravi, domaći pasulj i pobede na takmičenju. Dobro raspoloženje je odlika ovoga takmičenja tokom celog dana. Pobednik za najbolje skuvani pasulj dobija – magare.

Pasuljijadu prate i Ravničarske igre, prilika da posetioci učestvuju jer je akcija humanitarnog karaktera. poseban draž Ravničarskim igrama daju specijalne takmičarske discipline: bacanje starog bicikla u dalj, bacanje vojvođanskog koplja, brzo ispijanje domaćeg paradajz soka, povlačenje konopca i obaranje ruku.

PASULJIJADA 17. PUT

Nije se zaboravila i umeće naših slikara. Održava se kolonija slikara koji će tokom subote naslikati svoja dela i pokloniti ih darodavcima. Posetite ih tokom Festivala i pitajte šta ih je podstaklo da počnu da slikaju – probajte da slikate i Vi.

To je i prilika da probate sve najbolje iz Vojvodine, bogatstvo hrane i pića koje možete kupiti i obradovati svoje najmilije.

Pročitaj i ...

kupus berba kupusa kupusijada futog zbijenost glavice

Kupusijada u Mrčajevcima, 17- 19. 09 2021. godine

Kupusijada u Mrčajevcima 17 - 19. septembra 2021. - Dobrodošli!