Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Rogalj – BEAN festival na salašu 137 – nedelja 02. oktobar 2022.

Rogalj – BEAN festival na salašu 137 – nedelja 02. oktobar 2022.

Rogalj “Bean festival”na salašu 137 , na Čeneju , kod Novog Sada – Međunarodno Takmičenje u kuvanju pasulja i ROGALJ, skup manifestacija Vojvodine, Srbije i regiona. Tu su i vredne domaćice sa svojim đakonijama , vredni pregaoci suhomesnatih proizvoda, vinari i rakijaši, likovna kolonija …

Pasulj je veoma zahvalan za kuvanje brojnih jela , čak i pita sa pasuljem je zdrava i zasita hrana. Kako se sprema pasulj da bude pobednik – to je tajna svakog kuvara, ali i Vi možete biti pobednik takmičenja sa svojim tajnim sastojkom, u nedelju, na Salašu 137, pored Novog Sada.

Tokom manifestacije možete se oprobati u jahanju konja, pečenju rakije, spremanje zimnice, škola kuvanja… Sve to prati revija tamburaških orkestara – muzika za dobro raspoloženje i uživanje tokom celog dana.

Rogalj – BEAN festival na salašu 137

Cilj „Roglja“ je promocija festivala kao važnog dela turističke ponude i zato će organizatori različitih manifestacija i ijada iz Vojvodine, ali i drugih delova Srbije, te regiona predstaviti programe i najznačajnija obeležja svojih manifestacija.

U Vojvodini se godišnje organizuje preko 1000 manifestacija. Neke su već prerasle u tradiciju, a druge tek stiču turistički značaj. Zato je Rogalj prilika i da se organizatori upoznaju i povežu kako bi stvorili nove sadržaje i programe.

Pored organizatora različitih festivala na „Roglju“ učestvuju i udruženja , te mali proizvođači, koji promovišu svoj rad i proizvode.

U toku „Roglja“ biće održan i bogat prateći program.

Već po tradiciji, održaće se stručna predavanja na kojima će organizatori manifestacija moći da dobiju savet kako da unaprede turističku ponudu.

Pored toga, biće organizovano takmičenje u ravničarskim igrama, a ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju i slike koje budu naslikane u toku likovne kolonije.

Održavanje „Roglja“ podržala je Gradska uprava za privredu i turizam Grada Novog Sada.

Za više informacija, možete se obratiti na broj telefona 063/179-7639.

IZVOR: BIN marketing

Pročitaj i ...

novosadski salon festival srpskih prokupac vinarija kovačević vino je kvalitet kalemova dan prokupca

Šumadijska vina za ponos – Novi Sad, subota

Šumadija Wine fest održava se u novosadskom Hotelu Sheraton, 28. oktobra 2023. godine.