Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Sajam vina u Temerinu, 20. januar 2024.

Sajam vina u Temerinu, 20. januar 2024.

Sajam vina u Temerinu – Vino je od septembra 2023. prešlo puno faza da bi se predstavilo na brojnim manifestacijama pred svojim poštovaocima. Bačka je ravna, mnogi su bili sumnjičavi da li će vinova loza dati kvalitetna vina ? Možemo potvrditi da su vina kvalitetna i rado viđena na trpezama širom Srbije. 

RASADNIK VELIKA DRENOVA

Sajam vina se održava 26. put i sama ta činjenica je dokaz da vinari i zaljubljenici u vino se rado susreću. Međunarodni karakter daje joj veliku važnost jer su tu i vinari iz Mađarske, Rumunije, Moldavije, Hrvatske , Bugarske …

Jedan od učesnika je i vinarija ” Vindulo” iz Temerina koja je poznata po svojoj odluci da gaji i autohtone sorte vina, osim poznatih svetskih. Naše sorte , stvorene u IVV u Sremskim Karlovcima, su u vinogradu g-dina Lasla Dujmovića – to su Petra, Bačka, Panonija i Kosmopolita. Turisti koji dolaze u Vojvodinu žele da upoznaju naša, autohtona vina i možemo samo poželeti da sve više vinogradara zasadi  sorte koje će nas predstaviti u svetu.

Sajam vina Temerin – subota 20. 01 2024.

Pored vina posetiocima će se predstaviti i proizvođači sira, kolača, domaćih slatkiša, ručnih radova. Uz pogačice sa čvarcima vino samo klizi niz grlo.

Organizator je Društvo prijatelja bašte (info mob: 063 5777 05). Dođite 20. januara ( subota ) u Temerin ( Sportska hala ) od 10 sati. Prilika da probate više od 700 etiketa raznih sorti vina iz raznih podneblja, teruara koje će Vam doneti sreću i zadovoljstvo – postanite hedonista.

Dobrodošli !!!

Petar Jovičić

foto pixabay.com

Pročitaj i ...

vino od interfest novi sad

Interfest Novi Sad u slavu vina od 21 – 22. jun 2024.

Ljubitelji vina i druženja, ponesite dobro raspoloženje i dođite na Interfest Novi Sad od 1-3. jula 2021. Dobrodošli.