Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Sajam vina West vine Čačak 12 – 13. 07 2024.

Sajam vina West vine Čačak 12 – 13. 07 2024.

Sajam vina West vine Čačak se održava , po peti put, 12 – 13. jula 2024. godine na Gradskoj plaži Morava uz zvuke džez orkestra. Na jednom mestu vinari iz Srbije koji nas obraduju svakoga leta novim vinima, novim ukusima, mirisima i zracima Sunca u čaši.

Pored reke, u suton dana počinje velika fešta vinara i ljubitelja vina od 17 do 23 sata. Prijatno je da veče provedete sa prijateljima u blagodetima vina, finih zalogaja domaćih specijaliteta i srdačnih domaćina. Veliki je broj naših autohtonih sorti vinove loze koje daju vina nagrađenih na velikim evropskim takmičenjima. Prokupac je sorta koja je potekla sa naših prostora i sada je rado viđena na trpezi svakog domaćina kao i u restoranima širom Srbije. Naša sorte su i Morava, Neoplanta, Probus, Tamjanika …. Sve te sorte pretočene u vino možete probati na šetalištu kraj Morave u Čačku u petak veče.

Nisu zaboravljeni i vinoljupci sorti iz celog sveta. Tu su i čarobne kapi Chardonnay-a, Merlot-a, Cabernet sauvignon -a …

probus vino
PROBUS ZA HEDONISTE

Sorta Probus je novi hit    

Nastao je na oglednom dobru Poljoprivrednog fakulteta u Sremskim Karlovcima, našem zlatnom vinogorju Fruške gore. Prof. dr Dragi Milisavljević sa svojim timom zaslužni su za ovaj dar vinogradarima i ljubiteljima vina.

Dobrodošli i u zdravlje Vam bilo!

Sajam vina Čačak 12 -13. juli 2024.

Pročitaj i ...

Vinska šetnja – Irig, u nedelju 09. jun 2024.

Vinska šetnja – Irig, u nedelju 09. jun 2024. godine Na startu Welcome desk na …