Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Salon vina po 9. u Paraćinu 12. marta 2022. godine

Salon vina po 9. u Paraćinu 12. marta 2022. godine


Salon vina u Paraćinu po 9. put se održava 12. marta 2022. godine. Vreme je da se probaju vina koja su odležala u buradima iz sezone 2020/21. , da prvo vino prošlogodišnje berbe obraduje sve ljubitelje vina. Uz najbolja vina najbolje se slažu domaći sirevi.

Ljubitelji i proizvođači vina okupiće se u hotelu Petrus, gde će izložiti svoje proizvode vinarije iz svih krajeva Srbije i regiona. Ova manifestacija ima međunarodni karakter i iz godinu u godinu interesovanje za Salon vina je sve veće.

Vino za ocenjivavanje može da prijavi svaki proizvođač, koji proizvede više od 100 litara vina autohtonih sorti grožđa naznačenih na prijavnom listu. Rok za prijavu je 8. mart do 12 časova u prostorijima Turističke organizacije opštine Paraćin. Osim proizvođača vina Paraćinci će biti u prilici da probaju i različite vrste sireva.

Salon vina u Paraćinu po 9. put

dani vina sir vino investicije oprema sir mladi
VINO I SIREVI NAJBOLJI SU PAR

Tradicija na ovakvim manifestacijama je da stručnjaci ocenjuju kvalitet vina. Žiri koji će činiti trojica stručnjaka sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada 11. marta imaće težak zadatak.

Organizator 9. Salona vina koji će biti održan 12. marta od 11 časova u hotelu Petrus je Turistička organizacija, pod pokroviteljstvom opštine Paraćin u saradnji sa Vinskim viteškim redom „Steva Pisar 1804“.

Izvor – Paraćin TV

Pročitaj i ...

kobasica rekord

Turijska kobasicijada od 25 – 27. februara 2022. godine

Turijska kobasicijada nakon pauze zbog pandemije ponovo sledećeg vikenda (25 - 27. februar 2022. godine).