Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Sombor Festival cveća od 3 – 6. juna 2020. godine

Sombor Festival cveća od 3 – 6. juna 2020. godine

U tem Somboru… se organizuje Sombor Festival cveća ovih post-virusnih dana. Na jednom mestu najlepše cveće za vašu baštu. U Glavnoj ulici desetine štandova sa muškatlama, pištikom, petonijom, hortenzijama…

Posle tmurnih dana rad u vrtu Vam može doneti mir i anti – stres terapiju. Posetite vredne cvećare i ulepšajte vaš vrt i terase rasadom cveća koje će Vam krasiti prostor tokom narednog leta i jeseni.

hibiskus
Sombor Festival cveća

Sombor festival cveća

Tu su izloženi i proizvodi vrednih ruku zanatlija koji čuvaju tradiciju i sećaju nas kako se nekada živelo u sporom ritmu, sa puno druženja i razgovora do duboko u noć.

Kako bi ovaj događaj bio bez vinara i proizvođača mesnih đakonija koja raduju i dušu i telo.

Dobrodošli!

Petonije ukras vrta

Najpoznatija vrsta koja se koristi za sadnju u cvetnim lejama, za cvetno ozelenjavanje trgova, ulica, prozora, balkona, terasa. Stablo je razgranato, obraslo ovalno izduženim lepljivim listovima. Cvetovi su pojedinačni, krupni, trubičastolevkasti, mirisni, raznobojni, višebojni.

Cveta od juna pa sve do pojave prvih mrazeva. 

Tokom marta i aprila rasad se sadi u saksije prečnika 10 cm, u hranljivom zemljišnom supstratu (pH vrednost supstrata je 5,5 – 6,5). Rasad se dalje gaji na temperaturi od 10 do 14 stepeni. Ovakav proizvodni ciklus traje dvanaest nedelja.

Na otvorenom na stalno mesto sadi se na dobro osunčana i od vetra zaklonjena mesta, u ocedna zemljišta, bogata hranivima, uz redovno zalivanje kako bi period cvetanja trajao što duže.

Jorgovanka Vlajkovac     
PSSS Požarevac

Pročitaj i ...

dani vina sir vino investicije oprema sir mladi

Festival vina Inđija – 28. jun 2020. godine

Festival vina Inđija 2020. u nedelju, dođite da uživate u najboljim vinima sa Fruške gore.