Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Sombor O tradiciji, kulturi, hrani, piću – 2. oktobar 2021.

Sombor O tradiciji, kulturi, hrani, piću – 2. oktobar 2021.

Sombor O tradiciji, kulturi, hrani, piću … u subotu 2. oktobra na festivalu

Trg Svetog trojstva u Somboru u subotu, 2.10.2021. rezervisan je za održavanje 16. Međunarodnog tradicionalnog festivala organske etno hrane i pića, domaće radinosti i folklora koji se organizuje pod sloganom „Tradicijom i običajima u budućnost“.

Festival će otvoriti Milan Jarić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.„Izazovi i istina o hrani 21. veka“ naziv je panel diskusije čiji početak je zakazan u 12 sati u Školi za osnovno obrazovanje odraslih.

Sombor O tradiciji, hrani, piću …

brend proizvoda konkurs prerada mesa mleka sir plsman sira sufinansiranje troškova vino fest
O tradiciji, hrani, piću

Prof. dr Vladan Pešić sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu govoriće na temu „Organska poljoprivreda okosnica Agende 2030“, a u panel diskusiji priključiće mu se i Mejra Halilović iz Bosne i Hercegovine, Ljiljana Glujić ispred Klastera za proizvodnju Osijek iz Hrvatske, prof. dr Slavko Crnić sa „Institut Vins“ Banja Luka iz Republike Srpskei dr Ljiljana Kiridžić iz „Vega Vegeterijana“.

U popodnevnim satima predviđena je poseta etno kući „Mali Bodrog“ u Bačkom Monoštoru. Organizator festivala je UPOH „EcoEnergy“, dok su suorganizatori „Vizit Sombor“ TO Sombor i etno kuća „Mali Bodrog“ u Bačkom Monoštoru.

Jasna Bajšanski

izvor: agroportal.rs

Pročitaj i ...

kupus berba kupusa kupusijada futog zbijenost glavice

Kupusijada u Mrčajevcima, 17- 19. 09 2021. godine

Kupusijada u Mrčajevcima 17 - 19. septembra 2021. - Dobrodošli!