Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Tamburica Fest 2019, 21-22. jun Novi Sad

Tamburica Fest 2019, 21-22. jun Novi Sad

Tamburica milo zvuči, poziva na druženje i pesmu. Po 12. put Tamburica Fest na Petrovaradinskoj tvrđavi će ugostiti sve koji vole zvuk tamburaškog orkestra. Ove godine poseban spektakl predstavlja nastup Orkestra 100 violina iz Budimpešte (Budapest Gypsy Symphoni Orchestra).

Sve je počelo 2008. godine u Deronjama, mestu koje je satkano od tamburica i begeša, večno mlado i veselo u ravnici našoj, Vojvodini. Tu se rađalo, raslo i umiralo uz zvuke tamburice.

Najava ovogodišnje manifestacije Tamburica Fest 2019. je u četvrtak, 20. juna u centru grada nastupom 10 tamburaških bandi u promenadi Zmaj Jovinom ulicom od 20 do 23 sata. Bićete u prilici i da se provozate fijakerom, vratite se u davna vremena kada su ulicama Novog Sada fijakeri bili uobičajeni vid prevoza.

U petak će vas na Petrovaradinskoj tvrđavi dočekati revija mladih tamburaša u 20 i 30 sati. posle njih nastupaju tamburaški orkesti iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Srbije u terminu od 21-22 sata. Slede zvezde večeri “Budapest Gypsy Symphoni Orchestra” (100 violina virtuoza iz Mađarske).

Tamburica fest 2019.

Subota je rezervisana za takmičenje velikih tamburaških orkestara u 22 i 10 sati da bi na kraju dana u 23 i 20 počeo koncert Lepe Brene.

Dobrodošli!

Svaki dan Tamburica Fest otvara svoja vrata u 19 sati. Karte možete kupiti GIGS TIX prodajnoj mreži Novi Sad, Beograd, Kragujevac…i putem interneta.

Pročitaj i ...

podsticaji 2019 manifestacija konkurs za turizam lorist sajam lorist novi sad turizam na selu ruralni razvoj

Seoski turizam je nova šansa za mlade na selu

Doba korone je uputilo mnoge na selo, da žive bez zabrana i uz sve blagodeti prirode. Turizam na selu je pravi izbor.