Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Ukusi Vojvodine – Novi Sad, 09 – 10. septembar 2023.

Ukusi Vojvodine – Novi Sad, 09 – 10. septembar 2023.

Ukusi Vojvodine,  je manifestacija koja svima prija. Možete da vidite, osetite mirise i probate najlepša jela, kolače, vina i rakije iz cele Vojvodine na jednom mestu u Novom Sadu. Smešteni u Limanskom parku, u Novom Sadu, na više od 50 štandova i više od 100 ljubaznih domaćica i domaćina će vas pozdraviti sa “Dobar dan, izvolite probajte naš paprikaš, rinflajš, štrudle, puslice, Rizling, Bermet, gastro sremFrankovku…”. Da Vam bude lakše i slobodno jedete slasnu hranu Sava Graovac iz Kovilja će Vam ponuditi zdravu slaninu, zdrave čvarke od svinje mangulice. Bez lošeg holesterola.

Tokom celog dana, od 12 – 20 sati, će sva Vaša čula biti u “opasnosti” da probate sve što vidite, omirišete, poželite… Zaboravite na kalorije, dijete i veselo krenite u susret hedonističkim užicima.

Ukusi Vojvodine

Sve naše domaće gajeno i zdravo će biti na pultovima, u loncima, šerpama, kotliću, flašama i čašama da Vam vrati onaj davno zaboravljeni ukus domaće supe, paprikaša na nepcima, miris i slast krofni sa pekmezom, štrudla sa makomDa li znate šta je to rinflajš, perkelt, džigernjača, krvavica, puslice, kitnikez, kuglof … eto prilike da saznate i PROBATE sva ta lepa jela, mesne đakonije, slatkiše iz doba naših baka.

Održaće se i radonice kuvanja, nešto o vinu- tu su i radionice slikanja za decu.

ukusi vojvodine
Supa sa povrćem, piletinom …

Prošetajte na minut, ostanite koliko hoćete dugo, i degustirajte vina iz Srema (Grašac i Bermet iz Sremskih Karlovaca, Traminac iz Banoštora), vina sa peska severa Vojvodine (crveni Širaz, Kadarka) … i tako u nedogled – red hrane, čaša vina pa opet ispočetka, uz muziku, evergrin…

Imate priliku da budete humani i pomognete našim bolesnim sugrađanima. Obratite se volonterima koje će vas uputiti na štandove udruženja.

Još samo jedno – čuvajte naš Limanski park i tokom manifestacije odlažite pet ambalažu i čepove u kontejnere – priroda nam za našu brigu vraća svojom lepotom. 

Dobrodošli, da nam dođete sa osmehom, mi ćemo Vam uzvratiti zagrljajem.

Petar Jovičić

 

Pročitaj i ...

Smederevska jesen , 7 – 10. septembar 2023. godine

Smederevska jesen ,dobrodošli !