Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Vino fest Vršac 1-3. juli 2022. godine Dobrodošli!

Vino fest Vršac 1-3. juli 2022. godine Dobrodošli!

Vino fest Vršac za vikend u Vršcu – odličan izbor. Dođite u Banat da osetite vetar sa Karpata, probate vina iz Gudurice, Velikog Središta … i prepustite se zvucima tamburica. Možete i probati čuvenu šunku, sireve …

Vršačko vinogorje već vekovima daje grožđe puno Sunca i minerala iz zemlje koja blagorodno nagrađuje trud vinogradara. Posle berbe nastaje vino koje je mnoge veselilo, dalo razloga da zapeva i zaigra i kući ponese koju bocu od domaćina.

berba sremski karlovci
Vino fest Vršac

Tokom manifestacije imaćete priliku da probate domaća vina, ali i vina iz Mađarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Crne gore i uporedite njihove čari sa banatskim vinima. Više od 100 etiketa će biti dostupno na izložbenom prostoru. Tokom tri dana će to pratiti muzički program koji će Vam ulepšati prvi julski vikend.

Vino fest Vršac 1-3. juli 2022.

Posle degustacija brojnih vina posetite vinariju “Vinik” Novosadska 1 (u centru) i osetite dobrodošlicu domaćina – porodice Cuculj. Vitez vina, veliki majstor Banatskog vinskog reda Sveti Teodor Nikola Cuculj, ima čast i obavezu da goste podruma uvede u tajne spravljanja i degustacije ovog božanskog pića. U kući koja je podignute 1900. godine će Vas dočekati tamburaši, slani zalogaji za početak doživljaja kojega ćete se rado sećati. Uz vina – Vržole beli (Šardone) ili Vržole crveni (Merlo) ćete lako podneti uz ukusno, aromatično jelo od mesa i ribe. Tu je i Vržole roze (Muskat hamburg) za nežna nepca. Nakon slatkiša najbolje prija Bermetto crni.

Na vinskom trgu će Vas sačekati i brojni proizvođači domaćih mesnih prerađevina, proizvođači sira, proizvođači slatkiša koje mese kao naše bake, po receptima iz prošlog veka.

Dobrodošli i da sretnete stare prijatelje i steknete nove.

” Iz Vršca stiže glas,

u vinu leži spas,

ko vino ne pije

nek sluša tambure.”

Pročitaj i ...

regata na drini

Regata na Drini 20 – 24. jul 2022. godine – Bajina Bašta

Tokom pet dana ove nedelje zaboravite na stres, regata na Drini će Vam darovati zdravlje, emocije i ljubav.