Najnovije vesti
Početna » Poljoprivreda » Ratarstvo » Analiza mleka – samo sredom i četvrtkom primaju uzorke

Analiza mleka – samo sredom i četvrtkom primaju uzorke

Zabrana kretanja i sve veći broj onih koji žele da se obavi analiza mleka je uslovilo da se uspostave neka ograničenja u dostavljanju uzoraka. Pročitajte nove uslove za dolazak i dostavu uzoraka.

Direkcija za nacionalne referentne laboratorije Ministarstva poljoprivrede saopštila je da će uzorke za analizu hrane primati sredom i četvrtkom, ali da je neophodno da se zbog aktuelne situacije sa korona virusom dolazak i donošenje uzoraka najavi najmanje dan ranije.

Analiza mleka

„Usled proglašenog vanrednog stanja u Srbiji i ograničenog kretanja ljudi sa ciljem suzbijanja pandemije korona virusa, Laboratorija za bezbednost hrane i ispitivanje kvaliteta mleka uzorke za analizu prima sredom i četvrtkom u periodu od 8 do 13 časova“, navodi se na sajtu resornog ministarstva.Direkcija u saopštenju navodi da je obavezno najaviti dolazak i donošenje uzoraka najmanje dan ranije na telefon 064/868-1431 i 064/868-1434 u periodu od 8 do 13 časova.

RATARSTVO – Još je važno napomenuti da se traktori mogu naći na njivi i posle 17 sati, ali da najkasnije do 20 sati moraju biti na gazdinstvu. Bitno je da uz sebe imate karticu da ste registrovano gazdinstvo, ili bilo koji papir Ministarstva poljoprivrede (da imate rešenje o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava ili papir kojim dokazuju aktivan status ili bilo koje rešenje koje su u skoro dobili od Ministarstva poljoprivrede (Uprave za agrarna plaćanja) – o isplati podsticaja, odobravanju projekata… To je dokaz da se bavite poljoprivrednom delatnošću.

I MORATE biti kod kuće najkasnije do 20 sati!!!

Zahtev za odobrenje kretanja se podnosi Upravi za zaštitu bilja na email agromere@registar-uzb.rs.

Poljoprivrednici iz Srednjobanatskog okruga prijave mogu da podnesu i putem telefona 064 881 84 49.

  • U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, broj lične karte i adresu osobe koja će se kretati u periodu od 20 do 5 časova.
  • Potrebno je navesti i broj poljoprivrednog gazdinstva i lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere.
  • Takođe, neophodno je navesti vreme i dan kada će biti sprovedene agrotehničke mere.

Dugo se čeka na odgovor na zahtev za odobrenje kretanja od Uprave za zaštitu bilja, preporuka je da nosite odštampanu prijavu koju ste poslali Upravi za zaštitu bilja, tako ćete dokumentovati da ste poštovali proceduru i neće Vam biti napisana prekršajna prijava.

Pročitaj i ...

dobar rod kvalitetna zrna hrana cena samo 12 poleganje manje zalihe poljoprivreda za 21.vek cena kvalitet uvoz kvalitetne pšenice prinos mali

Pšenica belija – biološki vredna namirnica za sve uzraste

Kuvana pšenica je retko na trpezi, ali njena zdravstvena vrednost je nenadmašna. Kuvanje ne traje dugo.