Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Poljoprivredni sajam 2019. u Novom Sadu je počeo!

Poljoprivredni sajam 2019. u Novom Sadu je počeo!

Ko još nije posetio Poljoprivredni sajam u Novom Sadu ima priliku do petka, 17. maja 2019. da vidi ponudu više od 1.500 izlagača iz 32 zemlje sveta.

Tokom prva dva dana Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu veliki broj posetilaca je posetio štandove sa mehanizacijom. U ponudi su traktori, kombajni, priključne mašine… Najviše je zainteresovanih ratara za traktore snage do 65 KS. Popusti pri kupovini su do 10% što je često od 2.000 do 3.000 evra.

U šetnji pored brojnih štandova pažnju privlači velika ponuda organskih đubriva koja povećavaju urod i kvalitet proizvoda. Kompanija “Eko patent” iz Vrbasa je jedna od lidera. Njihova tečna đubriva i stimulatori organskog porekla su već dokazani na tržištu Srbije.

Svaki posetilac može da učestvuje u nagradnoj igri i dobiju vredne poklone: Agropanonka je darodavac traktora “belarus 82.1”, traktor “john deere 5045 2wd” daruje firma Kite d.o.o, dok pneumatsku sejalicu daruje VGP Ozdoken.

Poljoprivredni sajam 2019. u Novom Sadu

Da bi učestvovali u Poklon igri posetioci treba čitko da popune poleđinu ulaznice i potom je ubace u posebnu kutiju koja se nalazi kod fontane na Novosadskom sajmu. Najsrećniji posetioci 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma 2019. biće poznati u četvrtak 16. maja u 17 sati, a pokloni će im biti uručeni poslednjeg dana sajma, u petak 17. maja.

Palačinke od leblebija

U hali 1a su proizvođači organski gajenih proizvoda koji su zdravstveno bezbedni i biološki vredniji od klasično gajenih. Ponuda je bogata – prirodni sokovi od aronije, maline, džemovi, hladno ceđena ulja, proizvodi od mesa, povrća i pečuraka. Tu su i proizvođači koji su zaštitili svoj proizvod oznakom geografskog porekla – futoški kupus, begečka šargarepa, pirotski kačkavalj, leskovački ajvar, sremski kulen, lipov med sa Fruške gore…

Ulaznice su 600 dinara. Đaci i studenti, u organizovanim posetama plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od 7 do 12 godina.

Porodični dan je sreda, 15. maj. Porodica sa decom do 16 godina, bez obzira na to koliko ih ima, Sajam može da poseti uz jednu kupljenu ulaznicu koja košta 600 dinara. Radno vreme je od 9 do 19 sati.


Pročitaj i ...

organski sektor konkurs organska integrisana savetovanje povrtara leskovac

Savetovanje povrtara Leskovac, 13. decembar 2019, godine

Prilika za nova znanja, nove hibride semena i savet za Vaše probleme - Savetovanje povrtara Leskovac "Agro lider"