Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Sajam AGROSIM 8-9. jun 2019, Sremska Mitrovica

Sajam AGROSIM 8-9. jun 2019, Sremska Mitrovica

Drugi put u Sremu se održava sajam AGROSIM. Na jednom mestu će biti predstavljena poljoprivredna mehanizacija, priključne mašine, semenska roba, đubriva, sadni materijal, sredstva za zaštitu, stočna hrana… Prikazaće se rad trimera, prskalica, sečki…

Traktori su osnovna mašina u obradi zemlje zato ne propustite da na sajmu AGROSIM vidite novu ponudu kompanija sa traktorima kako za ratare tako i za voćare. Sve više je voćnjaka u Sremu i ponuda specijalnih traktora za obradu zemljišta i prskanje je posebno naglašena na sajmu.

Poseban kutak na Hipodromu u Sremskoj Mitrovici, gde se održava sajam, je odvojen za predstavljanje sremskih gurmanskih specijaliteta. Tu će gosti sajma moći da probaju jela koja su spremale naše bake (bećarac, gulaš…), da osete ukus domaćih mesnih prerađevina (sremska kobasica, kulen…) i probaju sremačka vina.

Sremska, ali ljuta kao i Sremica

Posebno će biti promovisana “Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda”. Projekat koji sprovodi ruralni centar “Sova” će omogućiti proizvođačima lokalnih proizvoda da se zajednički pojave na tržištu, da stvore brend koji će im omogućiti ostvarenje prihoda na tržištu Srbije.

Sajam AGROSIM

Projekat „Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda” finansiran je putem granta koji je odobren kroz UNDP Projekat “Aid for Trade: Support to Productive Capacities in the Agro-industrial Sector in Serbia” koji finansira Ruska Federacija.

Ukupna vrednost projekta je 21.250,00 USD od čega je iznos sufinansiranja od strane UNDP-a 19.050,00 USD. Projekat traje do jula 2019. godine.

Za posetioce se priprema vojnički pasulj koji će se besplatno deliti. Tu su i posebne atraktivne nagrade za posetioce.

Dobrodošli!

Pročitaj i ...

organski sektor konkurs organska integrisana savetovanje povrtara leskovac

Savetovanje povrtara Leskovac, 13. decembar 2019, godine

Prilika za nova znanja, nove hibride semena i savet za Vaše probleme - Savetovanje povrtara Leskovac "Agro lider"