Najnovije vesti
Početna » ZDRAVLJE » Med svaki dan – pravi izbor za ove dane

Med svaki dan – pravi izbor za ove dane

Med svaki dan – Koliko puta su Vam rekli da svakodnevno korištenje meda i proizvoda od meda doprinosi vašem zdravlju? Da li ste ih poslušali? Sada nemate izgovor – pravo je vreme da svakodnevno ga koristite.

Iz cele Srbije nam je dostupan med koji su vredne pčele spremile u košnice. Koristite med sa Rtanj planine, med sa  suncokretove paše i naravno lipov med sa Fruške gore.

med sajam meda

Veoma je važno da koristite i preparate od meda – propolis, matični mleč, perga. Velike zdravstvene vrednosti ih preporučuju – došla je zima i ko da ne poželi topao čaj sa medom i par medenjaka (kolačići sa medom).

Med svaki dan

O pčelama su pisali još u rimsko doba i hvalili njihov med koji pomaže zdravlju. Aristotel, u staroj Grčkoj, je u knjizi “Govor životinja” ukazao kako propolis uspešno pomaže kod sprečavanja infekcija i ubrzava zarastanju rana. Zato pročitajte o propolisu i pergi.

PROPOLIS – pčelinji proizvod koji pomaže kada nas napadnu virusi, bakterije i gljivice. Pomaže organizmu da se izbori sa njima i ubrzava regeneraciju tkiva, pojačava imunološki sistem. Prave ga mali broj pčela radilica – one sakupljaju smolastu supstancu sa pupoljaka i kore drveća i koriste ga za izgradnju ulaza u košnicu.

PERGA – najkvalitetnije što Vam pčele mogu ponuditi. Perga je fermentisani polen – pčele pune svaku ćeliju saća sa 2/3 polena, dodaju kvasce, fermente i enzime zatim je zatvore sa medom i tako je konzervišu. Posle 15 dana fermentacije pčelari je vade posebnim vadilicama, mešaju sa medom i stavljaju u zamrzivač. Cena je visoka – čak i 1 gram za 100 dinara, ali dobrobiti za zdravlje su mnogostruko vredniji. Perga u svom sastavu ima aminokiseline, enzime, vitamine, ali ima i RUTIN koji jača krvne sudove i pomaže u borbi sa anemijom. 

Sada verujem da ćete od sutra svako jutro rado koristiti med sa propolisom da ojačate imunitet i savladate izazove koje nam donosi svaki novi dan.

Pročitaj i ...

lekovita svojstva

Lekovita svojstva nane – svaki dan po šolju čaja

Menta (nana) je pravi eliksir za naše telo. Štiti nas i ozdravljuje, zato svaki dan jedna šolja čaja od nane.