Najnovije vesti
Početna » ZDRAVLJE » Spelta je eliksir života iz hlorofila mlade biljke

Spelta je eliksir života iz hlorofila mlade biljke

Spelta eliksir života i sjajan je način kako da svoj organizam dovedete u ravnotežu. Verovatno ste čuli za speltu, pražitaricu iz starog Egipta koja se gajila pre 2.000 godine. Brojne su prednosti ovog dragocenog zrna pšenice, ali da li znate da se njeni mladi listovi mogu koristiti za sok od spelte? Kako da sebi poboljšate zdravlje u ovo doba korone?

Kada posejete zrna spelte u plitku posudu sa humusom i gajite ga bez hemijskih sredstava za tri nedelje imate stabla pšenice. Odsecite mlade listove i uz pomoć ručne mašine za hladno ceđenje pretvorite mlade listove u sok zdravlja. Ovde se izdvaja i celuloza koju ne možemo svariti.

Spelta je eliksir života

Sveže ceđeni sok se mora brzo zamrznuti da bi se sprečila oksidacija i smanjenje vrednosti sveže ceđenog soka punog vitamina, minerala, amino kiselina i enzima. Sok je bogat vitaminima C, A, K i D… Veoma je važno naglasiti da enzimi koje dobijemo ceđenjem su “živi” i oni se lako absorbuju u telu i stvaraju prirodnu ravnotežu naših telesnih sokova – hlorofil je snažno sredstvo za dovođenje pH vrednosti u ravnotežu. Zovu ga i “tečni kiseonik”. U ovim danima kada mnogo jedemo namirnice sa kiselom reakcijom (pH vrednosti manje od 7 – meso, slanina, alkohol, šećer …) organizam sam stvara idealan odnos u krvi oduzimanjem kalcijuma iz naših kostiju (ako je krv pH vrednosti ispod 7,35). Hlorofil to čini izuzetno efikasno bez smanjenja čvrstine kostiju u našem telu.

n min metoda zaštita žita jare sorte bokorenje kod n-min uslovi za tretiramo seme virusi na mladim biljkama

Učinite sebi zadovoljstvo i pijte sok od listova spelte koja se gaji na organski način i postanite zdraviji.

Petar Jovičić

Pročitaj i ...

orah berba čuvanje PROIZVODNJA SADNOG MATERIJALA

Orah – nutritivna vrednost plodova, vitamini

Orah u ljudskoj ishrani ima značajnu ulogu zbog visokog sadržaja ulja, proteina, kompleksa vitamina, organskih i mineralnih materija.