Najnovije vesti
Početna » ZDRAVLJE » Vitastil – hladno ceđeno ulje suncokreta

Vitastil – hladno ceđeno ulje suncokreta

vitastil erdevik
VITASTIL – hladno ceđeno ulje suncokreta

Vitastil – Erdevik. Proizvodi koje nudi su jezgro suncokreta, hladno ceđeno gurmansko ulje, a uskoro i ulje semena konoplje.

Pored velikog broja zadovoljnih konzumenata širom Srbije, proizvodi SZR Vitastil verifikovani su i sa pet šampionskih i jednom zlatnom medaljom na međunarodnim sajmovima poljoprivrede u Novom Sadu, što je svakako potvrda kvaliteta za prepoznatljiv brend zdrave hrane.

Povodom osvojenih nagrada, Šampion kvaliteta za gurmansko hladno ceđeno suncokretovo ulje i Šampion kvaliteta za paštetu od suncokreta na ovogodišnjem 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, Miroslav Đurka, vlasnik firme Vitastil iz Erdevika, otkriva svoju viziju i misiju poslovanja, u magazinu AgroVizija.

Miroslav Đurka,reč vizionara

Kvalitet i zdrava ishrana

Da li razmišljate o Vašem zdravlju i zdravlju Vaše porodice? – “Interesovanjem prema zdravom načinu života, shvatio sam da menjajući male stvari danas, činimo velika dela za našu budućnost. Uvidevši da u našem društvu ima mnogo pojedinaca koji takođe brinu o svojoj budućnosti, odlučio sam se da prihvatim izazova i pružim im mogućnost da očuvaju svoje zdravlje i vitalnost godinama. Tako je nastala kompanija Vitastil, smeštena u samom srcu plodne vojvođanske nizije. Svojim položajem, našoj kompaniji je pružena prilika da koristi najbolje sirovine sa prostranih ravnica koje izgrađuju kvalitet naših proizvoda.Da bih zaista misao sproveo u delo, preradu naših sirovina vrše moderne nemačke mašine, uvezene kako bi se dobijeni proizvodi kvalitetom izdvajali od proizvoda postojeće konkurencije. Time je naše skromno preduzeće postalo prepoznatljiv simbol kvaliteta i simbol zdrave ishrane širom zemlje. Nagrade na mnogim takmičenjima i sajmovima, kao i stalna kontrola od strane Tehnološkog fakulteta Univerziteta Novi Sad, pružaju potvrdu napisanim rečima i garantuju konzistentnost pruženih usluga” – kaže Miroslav Đurka.

Zadovoljstvo kupaca najvažnije

Vitastil je privatna firma, osnovana 2004. godine u Erdeviku. Iskustvo u poslovima proizvodnje proizvoda od suncokreta datira iz 1992. godine. Od svog nastanka firma Vitastil se bavi preradom suncokretovog jezgra, da bi vremenom modernizovala svoje pogone i započela proizvodnju gurmanskog hladnog ceđenog ulja od suncokreta, odnosno svog najnovijeg proizvoda: suncokretove paštete.

Proizvodi kompanije Vitastil se mogu naći kako na teritoriji Vojvodine, tako i na teritoriji cele Srbije u svim bolje snabdevenim veleprodajama i prodavnicama zdrave hrane.

Kako bismo se na adekvatan način brinuli o Vašem zdravlju, naša obaveza je da neprestano unapređujemo proces proizvodnje i uz Vaše poverenje zajednički savladamo zahteve vremena. Uz poštovanje propisa Evropske unije o proizvodnji, skladištenju i pakovanju hrane, usaglasili smo poslovanje sa zahtevanim standardima u našoj delatnosti.

Odnose sa potrošačima naših proizvoda i našim partnerima zasnivamo na saradnji i uzajamnom poštovanju jer je svaki pojedinac od esencijalne važnosti za kompaniju Vitastil. Zadovoljstvo naših kupaca i partnera predstavlja temelje na kojima gradimo naše poslovanje, baš kao i dobra atmosfera unutar same kompanije. Visoka motivacija zaposlenih i opredeljenje za proizvodnju visoko kvalitetnih i zdravih proizvoda izgrađuju imidž kompanije.

Naša vizija je da kvalitetom svojih proizvoda povećamo naš udeo na tržištu i jednog dana da postanemo lideri datog tržišta. Zadovoljavanje potrošačevih zahteva i nega odnosa sa kupcima predstavljaju neizostavne zadatke kompanije.

Vitastil – hladno ceđeno ulje suncokreta

Proizvodi

Od svog nastanka firma Vitastil se bavi preradom suncokretovog jezgra, da bi vremenom modernizovala svoje pogone i započela proizvodnju gurmanskog hladnog ceđenog ulja od suncokreta, odnosno svog najnovijeg proizvoda: suncokretove paštete.

Proizvodi koje Vitastil nudi su jezgro suncokreta, hladno ceđeno gurmansko ulje, biljna pašteta, a uskoro i ulje semena konoplje.

 Jezgro suncokreta

Vitastil Vam nudi visokokvalitetno jezgro suncokreta pogodno zakonzumni suncokret korišćenje u prehrambenoj i konditorskoj industriji. Potpuno oljušteno, neoštećeno jezgro prečišćenog Vitastil suncokreta je lako prepoznatljivo na tržištu. Zahvaljujući korišćenju specijalnog hibrida konzumnog suncokreta, preporučenog od nutricionista za upotrebu u svakodnevnoj ishrani, odnosno u konditorskoj industriji, naša sirovina, svoj visoki kvalitet dočarava osim u nutritivnom smislu i vizuelno. Semenke se mogu grickati, dodavati u salate, sendviče, testo za hleb, kifle, kolače, itd.

Visok procenat nezasićenih masnih kiselina, pre svega omega 6 masnih kiselina, doprinose normalnom funkcionisanju organizma, snižavanju holesterola u krvi i očuvanju kardiovaskularnog sistema. Konzumiranjem suncokreta u organizam se unose bitni minerali, poput fosfora, cinka, kalijuma, magnezijuma, kalcijuma, selena, gvožđa, kao i vitamini A, D, E i deo B-kompleks vitamina. Upravo teđenoeđeno je poseduju suncokretova jezgra.

Hladno ceđeno gurmansko ulje

Da li Vam je bitno kakvo ulje koristite za pripremu hrane? Da li ste se zapitali ima li zdravijih ili boljih ulja i šta zapravo znači jestivo nerafinisano, odnosno hladno ceđeno ulje?

Uporedimo način proizvodnje jednog i drugog ulja i njihov rezultat.

Hladno ceđeno gurmansko ulje Vitastil se dobija od brižljivo čuvanog, osušenog i očišćenog suncokreta, potpuno prirodnom putem, tj. presovanjem semena na pužnoj presi i naknadnom filtracijom izdvojenog ulja. Proizvodnja Vitastil ulja se odvija na temperaturi od 60°C, što omogućava očuvanje svih nutritivnih i lekovitih sastojaka semenki.kulenijada erdevik

Vitastil hladno ceđeno ulje je visoko kvalitetno ulje, preporučeno od mnogih stručnjaka zbog svog nutritivnog sastava i blagotvornog dejstva. Uz obilje zdravih nezasićenih masnih kiselina, minerala i vitamina preporučuje se za pripremanje salata i raznih vrsta jela.

Putem saradnje sa Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu, uz stalnu analizu proizvoda akreditovane laboratorije za ispitivanje prehrambenih priozvoda od strane eksperata u oblasti jestivih ulja, garantujemo konstantan kvalitet u svakoj flaši Vitastil hladno ceđenog ulja. Osvajanjem mnogih priznanja i vrhunskih nagrada na takmičenjima i sajmovima Vitastil ulje  dobija potvrdu dobro sprovedene ideje i uloženog truda u razvoj zdravog proizvoda koji postaje prepoznatljiv po svom vrhunskom kvalitetu, privlačnoj ćilibarno-žutoj boji i izuzetnoj aromi, što će konzumentu priložiti poseban gastronomski užitak.

Gurmansko hladno ceđeno suncokretovo ulje

Terapija za prirodno lečenje

Uljna terapija je postupak mućkanja ulja u ustima čime se jednostavno “isisavaju” mikroorganizmi i otrovi iz tela. Ceo terapijski postupak sastoji se od mućkanja ulja u usnoj šupljini, pri čemu ulje za sebe veže štetne materije, te oslobađa organizam od opasnih otrova.

Na zasedanju onkologa i bakteriologa dr. med. F. Karach je održao referat koji je probudio veliko interesovanje među prisutnima. Naime, dr. Karach je prikazao neobičnu metodu ozdravljenja čovekovog organizma pomoću nerafinisanog suncokretovog ulja. Zbog sopstvene bolesti je lično isprobao terapiju i ustanovio da je upravo ona uzrok njegovog ozdravljenja. Dr. Karach tvrdi da bi čovek najnormalnije mogao živeti 140 do 150 godina upražnjavajući ovu terapiju. Mućkanje ulja jača mikrofloru organizma, čime se smanjuje mogućnost nastanka bolesti, jer se podiže imunitet i organizam postaje sposoban sam da se izbori protiv bolesti.

Terapijom su postignuti veliki uspesi u izlečenju sledećih bolesti: glavobolja, zubobolja, bronhitis, tromboza, hronična bolest krvi, artroza, paraliza, umor, ekcemi, želudačnog čira, crevnih bolesti, oboljenja srca, bubrega, encefalitisa, ženskih bolesti, upala mozga, tumora, grčeva, bolesti živaca, pluća, jetra, infarkta, problema sa spavanjem i mnogih drugih. Terapija deluje i preventivno, a dobra strana je i što ne stvara nikakve štetne nuspojave.

Postupak mućkanja:
Jedna supena kašika ulja se mućka u ustima 15-20 minuta. Mućkanje ne mora da bude intezivno (polako mućkamo u ustima) i to na prazan želudac, dakle obično pre doručka (do 3 puta dnevno).

ULJE SE NI SLUČAJNO NE SME PROGUTATI! ISPLJUNUTA TEČNOST TREBA DA BUDE BELA, RETKA I TEČNA.

Ukoliko tećčnost nije bela, znači da smo kratko mućkali. Nakon što smo ispljunuli tečnost, usta se moraju dobro isprati toplom vodom, a posle i četkicom i pastom za zube. U ispljunutoj tečnosti se nalazi velika količina toksina i štetnih bakterija. Zanimljiva je činjenica za ljude koji imaju problema sa paradentozom da ova terapija deluje na učvršćivanje klimavih zuba.
Terapija traje dok Vam se ne vrati pređašnja snaga, svežina i miran san. Kod akutnih oboljenja potrebno je 2-4 dana, a kod hroničnih i do jedne godine do potpunog izlečenja. Događa se da se dan ili dva nakon početka terapije stanje pogorša. To se dešava obično ljudima koji boluju od više bolesti istovremeno. Može da dođe do povećanja telesne temperatura, ali upravo to je znak da organizam izbacuje štetne bakterije i da terapija počinje da deluje.

 Biljna pašteta od suncokreta

Pašteta od proteinskog jezgra suncokreta je jedinstveni proizvod koji do sada nije postojao na našem tržistu u takvom obliku i nutritivnom sastavu. Pašteta obiluje konzumnim sastojcima koji daju potreban balans vitamina, minerala i nezasićenih masnih kiselina neophodnih u svakodnevnoj ishrani. Jedinstvenog ukusa i prijatnog mirisa, bogata vitaminom E i omega-6 masnim kiselinama, Vitastil pašteta pruža idealnu kombinaciju dobrog ukusa i zdravlja. Obiljem proteina i drugih fito-nutrijenata pašteta ima antioksidativnu ulogu, kao i ulogu zaštitnika kardiovaskularnog sistema. Minerali poput gvožđa, magnezijuma (uloga da apsorbuje kalcijum), selena (sprečava srčana oboljenja), cinka (jača imuni sistem) i fosfora samo su neki od lekovitih sastojaka koji se nalaze u pašteti.

Autor: Dragan Ćosić

izvor: agrovizija.rs

Pročitaj i ...

Spelta je eliksir života iz hlorofila mlade biljke

Sveži sok od mladih listova spelte donosi Vam zdravlje. Kako?

Leave a Reply