Najnovije vesti
Početna » Poljoprivreda » Stočarstvo » Jaja bez holesterola – jesu “sintetička” ali dišu i mirišu

Jaja bez holesterola – jesu “sintetička” ali dišu i mirišu

Jaja bez holesterola – Dok se u Srbiji uvodi nova mera o razvrstavanju jaja prema veličini, uzgoju koka – nosilja bez upotrebe premiksa, antibiotika, u svetu se govori o “sintetičkim” jajima. Jedna kompanija iz SAD-a je predstavila jaja bez holesterola, koja se proizvode na biljnoj bazi.

Prirodna jaja sada imaju sintetičkog konkurenta. Evropski uzgajivači koka nosilja, koji su pokušali u potpunosti zadovoljiti zahteve potrošača, boje se da su njihovi napori uzaludni: pojavila se zamena za prirodna jaja.

Veganski kuvari preporučuju da se ne koriste obična kokošja jaja za kuvanje omleta, već zamenu za jaje koju je proizveo JUST Inc iz San Franciska. Amerikanci, koji su već okusili sintetičku kajganu, bili su zadovoljni i to su podelili na društvenim mrežama. Oni tvrde da se “sintetičko” jaje ne razlikuje po okusu od prirodnog proizvoda. Prednost ovoga proizvoda je da sadrži sve elemente jajeta, osim holesterola, što znači da se dobija još jedan plus pri marketinškom predstavljanju proizvoda. Veliki značaj potrošači sve više poklanjaju zdravstvenoj dobrobiti hrane, ova kajgana je pravi odgovor na njihove želje.

Startap JUST Inc osnovan je 2011. godine. Sada su predstavili na tržištu novi proizvod Just Egg, zamena za kajganu koja beleži dobar odgovor potrošača. Već je predstavljen i proizvod koji izaziva čuđenje – majonez koji je napravljen bez jaja.jaja bez holesterola

Šta nas sve očekuje iz laboratorija? Naučnici pokušavaju da proizvedu “meso iz laboratorije”. Da li biste se odrekli dobre domaće šnicle sa roštilja? Mislim da nikada neće moći napraviti kobasice i šunke koje nas svojim mirisom i ukusom uvek oduševe.

Petar Jovičić

Pročitaj i ...

jagnjenje ovaca jagnje ovce za tov zimska ishrana kvalitet selekcija ovaca

Ovce za tov i uspešan rezultat na kraju tova

Pravo je vreme da počnete planove izgradnje ovčarnika - ovce za tov donose zaradu.