Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Tokom poljoprivrednog sajma sutra je Dan stočara

Tokom poljoprivrednog sajma sutra je Dan stočara

Tokom pet dana Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu ste mogli videti više od 10.000 poljoprivrednih mašina, priključaka…ali najvredniji eksponati su životinje koje uzgajaju vredni domaćini. Sutra je poseban dan kada možete pogledati defile grla šampiona Poljoprivrednog Sajma.

U 14 sati na Manježu će biti dodela nagrada najboljim domaćim grlima. Izloženo je više od 1.600 životinja koje su svojim kvalitetom zaslužila da osvoje priznanja, nema priznanja za sve, ali je vredno hvale što su domaći stočari uložili toliki trud da se ukupan kvalitet životinja koje gaje podigne na evropski nivo. Posebno obratite pažnju na životinje autohtonih rasa koja su važan resurs za očuvanje biodiverziteta.

Ulaznice su 600 dinara. Đaci i studenti, u organizovanim posetama plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od 7 do 12 godina.

Dan stočara tokom Poljoprivrednog sajma

DELTA AGRAR je jedna od kompanija koja ulaže velike napore i sredstva da stočarstvo u Srbiji dostigne evropski nivo. U uzgoju svinja njihovi stručnjaci su i prestigli svoje učitelje iz Danske i sada mogu njih da uče. Od pre 10 meseci je kompanija otvorila novi put za razvoj i očuvanje sela – farme u mestima Vražogrnci i Alapin su novi ponos jer je program uzgoja ovaca koji je pokrenut ambiciozan i plan je da se oformi matični zapat od 6.000 ovaca Il de France i godišnje uzgoji 15.000 jaganjaca.

Dobrodošli.

Pročitaj i ...

sir vino proizvodnja plasman

Kombinacija sir vino – kako napraviti pijani sir i brend?

"Pijani" sir - novost koja može da Vam obezbedi dobar prihod i uživanje da stvarate nešto novo u Srbiji.